marți, 21 octombrie 2014

Eficientizarea incalzirii locuintei


Iarna se apropie, iar cheltuielile cu încălzirea locuinţelor atârnă din ce în ce mai mult în bugetul fiecărei familii. Este foarte important să ştiţi că, în locuinţa dumneavoastră, fiecare grad în plus peste temperatura de 19 grade Celsius poate însemna o creştere a consumului de gaze naturale cu 8 la sută.

Iata cateva metode prin care puteti eficientiza incalzirea locuintei Dvs.:

In cazul in care aveti centrala proprie, atunci când plecaţi de acasă sau când dormiţi reglaţi termostatul centralei astfel încât temperatura să fie cu trei grade mai mică decât în mod normal. Un alt sfat este să stabiliţi o temperatură mai scăzută a apei calde, astfel încât să nu fie nevoie de combinarea cu apă rece. În plus, este important şi să vă asiguraţi că centrala termică funcţionează la parametri normali. O instalaţie veche sau prost reglata consumă şi cu 20 la sută mai mult decât una de ultimă generaţie, asa ca nu neglijati verificarile periodice ale centralei, verificari dealtfel obligatorii prin lege.

In ceea ce priveste eficientizarea termica a locuintei, aceasta ar trebui sa înceapă cu izolarea tocurilor ferestrelor și a ușilor. Pe aici se pierde până la o treime din căldura din casă, mai ales în cazul tâmplăriei clasice din lemn. In cazul in care aveti tamplarie moderna din PVC, aluminiu sau lemn stratificat verificati etanseitatea chederelor precum si reglajul inchiderii pe toc a ferestrelor si usilor.

În plus, caloriferele nu ar trebui să fie acoperite cu perdele sau alte obiecte, pentru că încălzirea camerei se va face mai greu.

In zilele insorite, ridicați jaluzelele și dați la o parte draperiile pentru a primi căldură direct de la soare. Trebuie însă să le trageți din nou înainte de apus pentru a păstra căldura în cameră.

Si nu in ultimul rand - izolarea termica a locuintei. Cei care nu au locuinţele reabilitate termic cheltuiesc cei mai mulţi bani cu încălzirea, aşa încât izolarea imobilului ar trebui trecută pe lista de priorităţi.

Adaptare dupa sursa: Yahoo.com
Foto: MyChimney.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu