vineri, 17 aprilie 2015

Ce motor alegi - 1.4 sau 1.6?


Proprietarii auto potențiali sunt foarte atenți în alegerea mașinei lor viitoare [...] Anume, motoarele de 1,4 cmc sau 1,6 cmc te fac să meditezi profund, pe care mai bine să alegi.

Un rol important în decizia achiziționării unui anumit tip de motor il joacă bugetul. Volum de 1,4 este mai ieftin și are un consum mai mic de benzină. De asemenea, sunt posibile economii la plata impozitului pe vehicul în cazul în care numarul de cai putere sub capota va fi mai mic de 100. Un motor de putere mică este potrivit pentru cei care se deplasează permanent în oraș, fiind într-un blocaj în trafic, astfel motorul nu va funcționa în mod constant până la limită.

Ceea ce privește motorul 1,6 evident este mai puternic decât 1,4 litri. Foarte vizibil este diferența în timpul de depășire pe autostrada în afara orasului, deoarece un motor 1,6 litri va face depășirea mai rapid și mai încrezător. Proprietarii motorului 1.6 susțin că cu toate că consumul nu este atât de mare, resursele motorului sunt mai mari decât 1.4, și anume această rata determina cât de mult un motor va funcționa.

Pe acea parte a pistei unde 1,6 ar merge în liniște și încredere, deplasarea cu v1.4 se va ridica aproape la 4000 de turații, ceea ce egalizează consumul de carburant și duce la uzarea motorului. În acest caz durata de viața a motorului este mult mai mare la 1.6. La schimbarea vitezelor motorul 1,4 trebuie să accelereze cu putere, în caz contrar masina va începe să huruie și se va bloca, deoarece turațiile vor fi mici. În cazul în care autoturismul va fi plin de pasageri, motorului 1.4 îi va fi foarte dificil, ceea ce nu prevede un impact pozitiv asupra duratei sale de "viață". Motor de 1.6 cmc nu va suporta o sarcină similară, datorită resursei sale de putere.

Sursa: AutoCatalog.ro
Foto: Cargurus.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu