sâmbătă, 29 august 2015

Cum abordăm situaţiile agresive ale unor şoferi în trafic?


Foarte multi conducatori auto aflati la volan adopta o pozitie agresiva si un stil de conducere periculos pentru ca acolo, in habitaclul propriului automobil, se simt ei insisi. De fapt ei nu fac altceva decat sa isi descarce propriile frustrari, nerealizari la aparitia primului obstacol.
Este foarte important ca fiecare dintre noi sa avem la indemana un set minimal de cunostinte pentru a face fata acestor conflicte din trafic:

- cand intalnim soferi agresivi in trafic, este foarte important sa nu raspundem provocarilor acestora.

- atunci cand comitem o gafa putem ridica o mana in semn de recunoastere a greselii, pentru ca asta deobicei dezarmeaza soferul agresiv si astfel conflictul se va stinge inainte sa inceapa.

- daca soferul agresiv este insistent si incearca sa blocheze in trafic masina, este bine sa nu facem greseala fatala de a cobori din automobil.

- daca suntem urmariti, iar cel agresiv plaseaza masina paralel cu a noastra proliferand injurii, este foarte important sa nu privim agresorul in ochi, ci sa ne continuam calm deplasarea pentru a nu pune noi insine in pericol viata celorlalti participanti la trafic si respectiv a pietonilor.

- trebuie evitata cu orice pret intrarea pe strazi laturalnice (mai ales pe cele pe care nu le cunostem), deoarece putem avea surpriza ca ele sa se infunde.

- daca intalnim un sens giratoriu, patrundem in el, ne invartim in cerc pana cand agresorul renunta.

- daca totusi agresorul insista iar noi cunoastem si zona in care ne aflam, conducem direct pana la cea mai apropiata sectie de politie, ceea ce il va face sa renunte definitiv.

Sursa si Foto: UniversulArgesean.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu