duminică, 2 februarie 2014

Cu masina prin zapada


Daca nu aveti alta varianta decat sa conduceti pe zapada, in ciuda viscolului si a stratului de zapada, iata cateva sfaturi de urmat:

Inainte de a pleca la drum informati-va temeinic cu privire la conditiile meteo si starea drumurilor.

Pe viscol si ninsoare abundenta, luati-va "kitul" de iarna: cel putin o patura groasa, unul-doi saci de dormit, o bricheta, o lanterna, sare sau nisip, o lopata pliabila. Imbracati-va gros, luati-va ghete sau bocanci de iarna rezistenti si caldurosi, manusi, caciuli si fulare. Aprovizionati-va cu mancare.

Asigurati-va ca vehiculul dumneavoastra este pregatit din punct de vedere mecanic pentru rigorile iernii. Verificati bateria, radiatorul, uleiul, luminile, franele, anvelopele, stergatoarele, precum si sistemul de pornire.

Este recomandat sa porniti la drum cu rezervorul de combustibil suficient de plin [...] Asigurati-va ca aveti suficient lichid de parbriz cu solutie impotriva inghetului si pastrati o cantitate suplimentara in portbagaj deoarece nu se stie niciodata cand aveti nevoie.

Daca nimeriti in mijlocul unei furtuni de zapada si ramaneti blocat in afara localitatii, nu parasiti masina decat in conditiile in care cunoasteti zona si stiti cat de departe sunteti de locul unde puteti primi ajutor. Ramaneti in masina atat cat va permite combustibilul si semnalizati-va prezenta corespunzator: aprindeti cate o lampa in spatele si in fata masini si atarnati un material colorat de antena. Daca sistemul de esapament nu este blocat, dati drumul la motor pentru a va incalzi timp de 10 minute la fiecare ora, in functie de cat va permite rezerva de combustibil.

Sursa: Auto.ro
Foto: XciteFun.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu