vineri, 12 septembrie 2014

Amendă de până la 450 lei pentru transportul copiilor fără scaun special și centură de siguranță


Amendă de până la 450 de lei și sancționarea cu patru sau cinci puncte de penalizare. Asta riscă, de la sfârșitul lunii [septembrie 2014 - n.n.], șoferii care transportă copiii fără centură de siguranţă sau fără a-i pune în scaune speciale, omologate. Măsura este inclusă într-o ordonanță publicată în Monitorul Oficial.

Șoferul va fi sancţionat cu trei puncte de penalizare, pentru "nerespectarea obligaţiei de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate".

"La asta se adaugă patru sau cinci puncte de amendă, care înseamnă, în bani, 360 sau 450 de lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 de lei în prezent. Amenda se reduce la jumătate dacă este plătită pe loc. Practic, noutatea o reprezintă sancţionarea şoferului care transportă copii fără respectarea regulilor de siguranţă. Regulile existau şi până acum - scaun special pentru copiii până în trei ani şi centură de siguranţă pentru cei de până la 12 ani, însă nu exista posibilitatea de a sancţiona direct şoferul autovehicului", a precizat şeful Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, comisarul şef  Florin Brăcea

Sursa: Yahoo.com
Foto: Getty Images

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu