vineri, 21 noiembrie 2014

Verifica valabilitatea rovinietei On-Line


Verificarea rovinietei poate fi facuta pe site-ul CNADNR, prin introducerea numarului de inmatriculare al autovehiculului si a seriei de sasiu la adresa: 


Acest serviciu incearca sa stopeze, intr-o oarecare masura, amenzile usturatoare pe care le pot incasa soferii pentru lipsa rovinietei. Se pot verifica doar rovinietele aflate in perioada de valabilitate, cele care urmeaza sa intre in valabilitate nu vor fi afisate.

Amenda pentru rovinieta in cazul autoturismelor variaza intre 250 si 500 de lei, iar pentru cele de transport marfa intre 750 lei si 4.500 lei, in functie de tonaj si numar de axe.

Rovinieta isi pastreaza valabilitatea chiar daca s-a schimbat proprietarul masinii si numerele de inmatriculare, pentru ca este emisa pe seria de sasiu. CNADNR nu va restitui banii pe rovinieta asa cum se intampla in cazul asigurarilor auto RCA.

Rovinieta nu este valabila daca vindem masina, pastram numerele si le punem pe alta masina, pentru ca este alta serie de sasiu in baza CNADNR si de fapt asta conteaza.

Sursa si Foto: Wall-Street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu