vineri, 23 ianuarie 2015

Tarile cu cele mai scumpe bilete pentru transportul in comun


Calatorii europeni platesc mai mult decat cei de pe alte continente pentru transportul in comun [...] Capitala cu cele mai scumpe bilete nu este insa Londra, cel mai mare pret pe bilet fiind in Peninsula Scandinava.

Astfel, capitala unde locuitorii platesc cel mai mult pe bilet de transport in comun este Oslo (Norgevia), unde biletul costa 4,14 euro. In capitala Danemarcei, Copenhaga, biletul pentru transportul in comun costa 3,94 de euro. Preturile depasesc 3 euro si in Elvetia sau Suedia [...]

Capitala Marii Britanii este abia pe locul cinci, cu toate ca transportul in comun londonez este cunoscut ca fiind foarte scump. In Londra un bilet costa 3.07 euro.

In Germania, preturile sunt la fel de ridicate, iar calatorii trebuie sa scoata din buzunar 2.61 euro pentru un bilet, atat in Frankfurt cat si in Munchen.

In Bucuresti, preturile sunt considerabil mai mici. Astfel, o calatorie RATB, pe liniile urbane, costa 1,3 lei, echivalentul a mai putin de jumatate de euro, in timp ce la metrou un bilet de doua calatorii valoreaza 4 lei, aproape un euro.

Sursa si Foto: Wall-Street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu