duminică, 26 aprilie 2015

Taxa de pod de la Fetesti se va putea plati electronic


Vești bune pentru cei care vor să plece la mare de 1 mai. CNADNR a instalat noul sistem de camere video care va inregistra plata electronica a taxei de pod de la Fetesti. Astfel, cei care vor avea de tranzitat zona nu vor mai fi nevoiti sa opreasca la bariere, taxa putand fi achitata fie prin SMS, fie la benzinariile OMV, Mol, Petrom si Rompetrol.

"Plata prim SMS se poate efectua numai pentru o singura trecere si se taxeaza in conformitate cu termenii si conditiile operatorilor de telefonie mobila. Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care inregistreaza numarul de inmatriculare, numar care va fi verificat in sistemul electronic al platilor. Tarifele sunt cuprinse intre 13 si 91 de lei, in functie de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif in termenul legal vor fi cuprinse intre 130 si 910 lei. Trecerea vehiculelor pentru care exista abonamente preplatite, eliberate sub forma de tichete, se va efectua numai pe banda 1 pana la intrarea in vigoare a tarifelor electronice de trecere", mai este precizat in anuntul Executivului.

Totusi, prima banda de mers va ramane pe stilul clasic si va exista o bariera unde soferii sa achite taxa de pod. Persoanele care vor evita oprirea vor achita tariful intaintea trecerii podului sau cel tarziu pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii.

 Sursa si Foto: AutoBook.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu