joi, 14 iulie 2016

18% dintre accidentele mortale din România, provocate de consumul de alcool


România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese în accidente rutiere în funcţie de numărul de locuitori, iar una dintre principalele cauze este consumul de băuturi alcoolice. 

Astfel, 17.6% dintre accidentele mortale care se petrec în România au drept cauză consumul de băuturi alcoolice, iar trei sferturi dintre acestea sunt comise de bărbaţi. Datele au fost furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Allianz Center for Technology care arată că România ocupa locul 9 într-un clasament european în funcţie de decesele apărute în urma accidentelor de circulaţie şi poziţia a 29-a la nivel mondial.

Întrucât numărul accidentelor mortale creşte pe perioada verii pe drumurile care duc spre staţiunile de pe litoral, poliţia din Constanţa a iniţiat o campanie inedită prin care va oferi şoferilor din trafic două perechi de ochelari care simulează percepţia vizuală a unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, una pentru timp de zi şi alta pentru timp de noapte. Poliţia speră că în acest fel şoferii vor înţelege pericolul reprezentat de consumul de alcool la volan în privinţa stării de echilibru, a timpului de reacţie sau a percepţiei vizuale.

"În sezonul estival, turiştii au o mai mare predispoziţie de a se urca la volan în stare de ebrietate decât în alte perioade din an. Este foarte important să îi informăm despre efectele alcoolului în timpul şofatului, să le arătăm şi practic acest lucru, în cadrul unui experiment inedit, dar să îi prevenim şi asupra măsurilor drastice prevăzute de Codul Rutier în această speţă", spune Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţa Rutieră.

Sursa si Foto: AutoMarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu