vineri, 19 august 2016

Cum scapa soferii de amenzile primite pentru ca nu au la ei politele RCA


O instanta din Romania i-a dat castig de cauza unui sofer amendat de Politia Rutiera pe motiv ca nu avea polita RCA la el, atunci cand a fost verificat in trafic. Conducatorul auto primise o amenda contraventionala de 630 de lei, insa magistratii Judecatoriei Simleul Silvaniei au desfiintat sanctiunea, aratand ca, de fapt, soferii nu sunt obligati, conform legii, sa aiba polita auto obligatorie la ei.

Decizie inedita a Judecatoriei Simleul Silvaniei, dupa ce un conducator auto a contestat in instanta amenda de 630 de lei (echivalentul a sase puncte-amenda) pe care i-au dat-o agentii Politiei Rutiere. Motivul sanctiunii a fost ca soferul, care se afla la volanul unui autoturism inmatriculat in Anglia, nu avea la el polita auto RCA, atunci cand agentii rutieri l-au verificat in trafic. Soferul a contestat, insa, in instanta procesul verbal prin care a fost sanctionat de Politia Rutiera, iar judecatorii au fost de partea lui.

Mai exact, magistratii de la Judecatoria Simleul Silvaniei, acolo unde s-a judecat cazul, au aratat ca legile in vigoare nu prevad in mod expres obligativitatea conducatorilor auto de a avea asupra lor polita obligatorie de asigurare auto si de a o prezenta la cererea politistului rutier.

Sursa: Wall-Street.ro
Foto: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu