vineri, 24 martie 2017

Dacă mașina ta a ajuns în apă și se scufundă, aici afli ce trebuie să cunoști, ca să rămâi în viață


Tu știi ce trebuie să faci, dacă asta s-ar ti s-ar întâmpla asta?

Mulți încep să panicheze când realizeză că sunt blocați într-o mașină ce se umple cu apă. Chiar și dacă suni 112, până ajunge serviciul de salvare, posibil să fie prea târziu.

Încearcă să rămâi calm, deoarece panica reduce din puteri. În mod evident, țelul principal este să ieși din mașină cât mai curând posibil. Mai întâi, deschide fereastra în timp ce decuplezi centura de siguranță. Deschiderea ferestrei este un lucru esențial, deoarece apa poate cauza defecte ale sistemului electronic computerizat. Dacă mașina se scufundă cu ferestrele și ușile închise, cu fiecare jumătate de metru scufundat, presiunea apei exercitată asupra portierei este de aproximativ 400 kg, ce face deschiderea ușii și eventual ieșirea din mașină un lucru imposibil.

Dacă nu ai avut posibilitatea să deschizi fereastra, sau s-a deschis doar pe jumătate, o să fii nevoit să cauți un obiect greu, ori folosindu-ți propriile picioare trebuie să spargi fereastra, țintind în mijlocul ei.

Videoclipul de mai jos relatat de către ABC News o să-ți arate cum să reacționezi și să te salvezi dacă ești prins într-o mașină înconjurată de ape – nu rata acest video și asigură-te că ai făcut share prietenilor și familiei, deoarece îți poate salva viața ție, ori celor apropiați:



Sursa: Calatorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu