vineri, 28 aprilie 2017

Cursul de prim ajutor, inca o proba pentru obtinerea permisului de conducere


Un grup de 31 de parlamentari au depus la Senat o initiativa legislativa care va obliga persoanele care urmeaza cursurile scolilor de soferi sa promoveze si un curs de prim ajutor in vederea obtinerii permisului de conducere [...]

In Europa exista 16 state, printre care Marea Britanie, Germania, Norvegia, Elvetia si Danemarca, care au implementat deja obligativitatea instruirii si testarii masurilor de prim ajutor pentru toti cei care doresc sa obtina un permis de conducere.

Practic, proiectul va completa OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin introducerea a doua noi aliniate la art. 23:

- "In vederea obtinerii permisului de conducere candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic".

- "Programa, modalitatile de organizare si desfasurare a cursului de prim ajutor in trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea si testarea teoretica si practica si baremul de promovare se stabilesc si se actualizeaza prin ordin comun al ministrului Sanatii si al ministrului Afacerilor Interne".

Sursa: Wall-Street

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu