vineri, 31 ianuarie 2020

Taxa Oxigen, amanata doua luni


Taxa Oxigen, care trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2020, a fost amanata pana pe 1 martie 2020. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca a luat aceasta decizie pentru ca cetatenii nu sunt informati suficient de bine in aceasta privinta. 

"Normal ar trebui sa fie aplicata de la 1 ianuarie si autoturismele poluante sa nu mai aiba acces in zona anuntata deja. Deoarece constientizam faptul ca cetatenii trebuie sa fie mult mai informati am luat hotararea [...] ca lunile ianuarie si februarie sa fie dedicate informtii si constientizarii," a declarat Gabriela Firea. 

Taxa Oxigen ar urma sa fie asadar platita de proprietarii de masini poluante non-Euro, Euro 1, Euro 2 si Euro 3, iar valoarea ei variaza intre 500 si 1.900 de lei pe an in functie de norma de poluare. Incepand cu 1 martie, masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2 vor fi interzise in centrul orasului, chiar daca platesc aceasta taxa. 

Masinile cu norma de poluare Euro 4 vor plati taxa incepand cu 1 ianuarie 2021. 

Deasemenea, masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2 nu vor mai putea circula deloc in Bucuresti incepand din 2022 iar cele Euro 3 din 2024.

Sursa: Auto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu