sâmbătă, 7 iunie 2014

Cum sunt șantajați șoferii de către “vânătorii de accidente”


O anumită categorie de șoferi provoacă intenționat accidente, cu scopul de a cere ulterior bani de la cel aparent vinovat.

Cea mai des întâlnită situație de accident provocat este aceea în care persoana rău-intenționată permite unui alt șofer să iasă din intersecție, după care  îl lovește [...] Astfel, soferul care se deplasează pe drumul principal îi face semn unui alt şofer, ca și cum i-ar da voie să iasă şi să îşi continue drumul, pentru ca ulterior să-l accidenteze. Pentru șantajul său, “vânătorul de accidente” se bazează pe faptul că poliţiştii vor ridica permisul şoferului care nu acordă prioritate. 

O altă situație în care se practică șantajul este și aceea în care șoferul nevinovat este amenințat cu certificatul medical, persoana din maşina avariată acuzând tot felul de dureri. În acest caz, celui în cauză i se cer sume exorbitante, de ordinul zecilor de mii de lei.

„În prima fază, cel lovit nu acuză niciun fel de dureri şi încurajează şoferul să nu sune la 112, iar după plecarea conducătorului auto de la faţa locului, victima fie se deplasează la spital, fie apelează ea însăşi numărul de urgenţă”, a explicat inspectorul principal George Munteanu, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanţa.

Șoferii nevinovați sunt sfătuiți să depună reclamaţii la poliţie sau chiar la parchet, pentru şantaj.

Sursa si Foto: Yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu