vineri, 27 iunie 2014

Ce se intampla daca nu platesc o amenda de circulatie


Fiecare cetatean care primeste o amenda are la dispozitie 48 de ore de la incheierea procesului verbal de constatare a contraventiei pentru a achita jumatate din valoarea amenzii. Dupa cele 48 de ore amenda trebuie achtata integral.

Ar fi bine ca dovada achitarii amenzii sa o pastrati deoarece au existat foarte multe cazuri in care sistemul informatic nu inregistreaza plata, ci doar existenta amenzii.

Organele de politie trebuie sa transmita, in termen de 90 de zile de la emitere, procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei direcţiilor fiscale locale. Acestia din urma, au obligatia de a trimite o somatie contravenientului. Din momentul in care ai primit somatia ai termen de 15 zile in care sa te prezinti la ghişeul direcţiei de plată pentru a achita amenda.

Din pacate legislaţia nu prevede transmiterea somaţiei cu confirmare de primire, de aceea nu poţi invoca negăsirea acesteia in cutia poştală. Cu alte cuvinte nu este tocmai o procedură corectă.

Daca dupa acest termen de 15 zile nu a fost platita amenda, primariile pot recurge la poprirea pe salarii sau conturile bancare.

Sursa: AutoCatalog.ro
Foto: CugetLiber.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu