miercuri, 9 iulie 2014

Ce aveti de facut daca doriti numere de inmatriculare preferentiale

 
Daca doriti un numar de inmatriculare preferential aveti mai multe solutii de a afla disponibilitatea acestora. In primul rand puteti merge cu o lista predefinita la ghiseu, de unde functionarul va va ajuta sa gasiti un numar disponibil insa acest lucru poate dura ceva timp si puteti constata ca nici unul din numerele alese de dumneavoastra nu este disponibil.

O alta metoda care poate fi mai eficienta este sa intrati pe site-ul  Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV) unde va creati un cont dupa care puteti verifica gratuit disponibilitatea numereleor dorite. Odata facuta aceasta verificare trebuie sa mergeti cat mai repede la Directia de Inmatriculari de care apartineti deoarece numerele preferentiale nu se mai pot rezerva. Aici functionarul de la ghiseu va va verifica dosarul iar daca toate actele sunt in regula veti plati o taxa de 85 de lei pentru numere. Taxa pentru un numar la rand fiind putin mai mica adica 40 de lei.

De asemenea trebuie sa tineti cont de faptul ca DRPCIV au interzis anumite combinatii de litere - de exemplu, initiale ale diverselor institutii publice, initiale cu diverse conotatii neplacute, combinatii de litere care incep cu literele I sau O, in total existand nu mai putin de 1.528 de combinatii de litere care nu sunt premise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu